Всички игри Xbox Series X потвърдени (и очаквани) досега

Конзолата от следващото поколение на Microsoft стартира тази година, ето всички игри, които можете да играете.

2020 г. е огромна година за игри. Въпреки някои проблеми и притеснения около COVID-19, и Microsoft, и Sony пускат конзоли от ново поколение през този празничен сезон. Конзолите разполагат с нови и подобрени технически способности, които трябва да позволяват ново ниво на вярност и потапяне в игрите. Разработчиците се възползват от тази нова, по-мощна технология с първите си игри за новите системи и ще бъде вълнуващо да видите резултатите.

В тази публикация закръгляме всички потвърдени игри Xbox Series X, а също така обозначаваме заглавията, които според нас или се предполага, че ще бъдат пуснати в системата от следващо поколение. Този списък обхваща новите игри, които ще бъдат пуснати на Xbox Series X. Това е важно да се отбележи, защото Xbox Series X автоматично ще играе всяка игра на Xbox One, която вече притежавате, тъй като е обратно съвместима с тази конзола. Освен това, Xbox Series X играе Xbox 360 и оригинални Xbox игри, за да обхване общо четири поколения в една система.

Можете да проверите всички потвърдени и предполагаеми заглавия на Xbox Series X по-долу. Ще продължим да добавяме нови публикации в дните, седмиците и месеците напред, когато се обявят нови и повече заглавия.

Xbox Series X Потвърдени игри

Halo Infinite

Най-голямата и може би най-важната игра на Xbox Series X е Halo Infinite. Стартово заглавие на Xbox Series X, Halo Infinite е първата чисто нова игра Halo от 2015 г. Halo 5: Guardians. Това е и първият път от 2001 г. на Halo: Combat Evolved, че Microsoft пуска игра Halo като начално заглавие на нов хардуер на Xbox. Разработен от 343 Industries, Halo Infinite поставя нов фокус върху Master Chief за кампанията си (след като Halo 5 леко се отдалечи от него), докато феновете ще търсят вълнуващи нови иновации за мултиплейър за франчайзинга, известен с многостранния мултиплейър бой.

Дата на издаване за Xbox Series X: При стартиране на Xbox Series X


Gears 5

Едно от малкото потвърдени заглавия за изстрелване на Xbox Series X, Gears 5 се насочва към конзолата от следващо поколение с по-добри текстури и обемни мъгла, по-голям брой частици и 60 кадъра в секунда по време на по-плавен преход към геймплей. Сенките и осветлението също са подобрени и играта в момента работи със 100 кадъра в секунда с потенциал да удря 120 кадъра в секунда в мултиплейър.

Дата на издаване за Xbox Series X: При стартиране на Xbox Series X


Senua’s Saga: Hellblade 2

 

Действително-приключенската игра Hellblade на Ninja Theory 2017 беше похвалена, наред с други неща, нейната силна история, която се занимаваше с психичното здраве и преодоляването на вашите лични демони. Във времето от пускането на играта студиото беше придобито от Microsoft, което е вълнуващо да се мисли за размера и мащаба на продължението, Saga: Saga: Hellblade 2. Много малко се знае за продължението, но предвид увеличените налични ресурси този път на Ninja Theory феновете ще се надяват и ще очакват много от дългоочакваното продължение на Ninja Theory.

Дата на издаване за Xbox Series X: TBA


Everwild

Нов IP от уважавания британски предприемач Rare, Everwild е описан като „нещо наистина оригинално и невероятно специално“. Играта беше в ранна разработка от ноември 2019 г. Налични са много малко подробности за фантастичната игра, но Rare обещава да достави „запомнящи се, ангажиращи и значими преживявания за играчите навсякъде, които да споделят“.

Дата на издаване за Xbox Series X: TBA


The Lord of the Rings: Gollum

Daedalic Entertainment, студио, известно със своите приключенски игри с точки и щракване, разработва изцяло нова игра „Властелинът на пръстените“, която е фокусирана върху невероятния герой: Gollum. В The Lord of the Rings: Gollum играете като Gollum в история, разказана от гледна точка на създанието. За първи път в цялата марка „Властелинът на пръстените“ – филми, телевизионни предавания, книги и др. – се разказва история от негова гледна точка, която е интригуваща да се мисли. За тази игра се знае много малко, но първите изображения – които изтекоха наскоро – показват нов стил на изкуство за Gollum и многобройни среди. Gollum често се пренебрегва в Средната земя, така че е вълнуващо да го видите най-накрая да получи своя собствена игра.

Дата на издаване за Xbox Series X: 2021


Assassin’s Creed Valhalla

Следващата голяма игра на Ubisoft Assassin’s Creed ни връща в ерата на викингите. Assassin’s Creed Valhalla трябва да излезе като заглавие на старта за Xbox Series X. Играете като Eivor – мъж или жена – и пътуванията ви ще ви пренесат в най-различни места и пейзажи. Двойното владеене продължава с Creed Valhalla на Assassin’s, което ви позволява да разкъсате враговете си с новооткрито свирепост с брадви и дори щитове, ако желаете.

Дата на издаване за Xbox Series X: При стартиране на Xbox Series X


Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 стартира през септември преди излизането на Xbox Series X тази година. Играта ще получи и ъпгрейд за Xbox Series X и за щастие, собствениците на Xbox, които вземат новата конзола, няма да трябва да плащат допълнително за подобренията. Това е така, защото Cyberpunk 2077 е част от новата система Smart Delivery на Microsoft, чрез която разработчиците могат да избират да предлагат тези ъпгрейди безплатно. Това е добре, защото хората, които мислят да вземат Cyberpunk 2077 за съществуващия си Xbox One, могат да го направят с увереността, че няма да им се налага да плащат отново, за да го купят за Xbox Series X. Точният характер на надстройките за Xbox Series X не са подробно описани, но поне знаем, че няма да се налага да плащате два пъти.

Дата на издаване за Xbox Series X: TBA


Watch Dogs: Legion

Продължението на Watch Dogs на Ubisoft, Legion, от Ubisoft Toronto и утвърдения режисьор Клинт Хокинг, е поредното заглавие на Ubisoft, потвърдено за Xbox Series X. Първоначално беше планирано да пристигне през март 2020 г. за конзолите от настоящото поколение, но Ubisoft натисна играта за да се даде повече време на разработчиците да „гарантират, че техните… иновации са перфектно внедрени, така че да осигурят оптимално преживяване за играчите“. Съпоставяйки се със забавянето, Ubisoft също потвърди, че Legion ще бъде пуснат на конзоли от следващо поколение. Вълнуващо е да се замислите какво може да предостави силата на Xbox Series X за Legion, тъй като се казва, че играта ви позволява да контролирате всички NPC, които виждате в света.

Дата на издаване за Xbox Series X: FY 2020-21 на Ubisoft, която е април 2020 г. – 31 март 2021 г.


Madden NFL 21

Madden NFL 21 на EA се насочва към серията Xbox Xbox и ще се възползва от мощта на конзолата, за да помогне още повече да повиши нивото на автентичност и вярност. Балтимор Рейвънс отличава QB Ламар Джаксън е на корицата и той ще се надява да последва главната звезда на Madden NFL 20, Патрик Махомес, за да избегне така нареченото Madden Curse.

Дата на издаване за Xbox Series X: TBA


Rainbow Six Siege

Не само Rainbow Six Siege ще бъде наличен в Xbox Series X. Ubisoft извежда чисто новата си игра Rainbow Six, Quarantine, на следващата вълна от конзоли. На този етап се знае много малко за играта, но нейното име и описание може да повдигне вежди в светлината на последните събития в света. В официалното описание на играта се казва: „Операторите на Rainbow ще се изправят срещу изцяло нова порода мутирал извънземен паразит, заразяващ хората и техните околности.“

Дата на издаване за Xbox Series X: FY 2020-21 на Ubisoft, която е април 2020 г. – 31 март 2021 г.


Gods & Monsters

Друга игра на Ubisoft, Gods & Monsters, се насочва и към конзолите от ново поколение. Екшън-приключенската игра с отворен свят разполага с митологични същества и още в разтегателен фентъзи свят. Играта все още няма конкретна дата на пускане, но Ubisoft отложи в партидата заглавия до FY 2021, така че можете да очаквате по-късно тази година или началото на следващата.

Дата на издаване за Xbox Series X: FY 2020-21 на Ubisoft, която е април 2020 г. – 31 март 2021 г.


Bright Memory Infinite

Описан като „светкавично сливане на FPS и екшън жанрове“, Bright Memory Infinite е в разработка в студио FYQD. Bright Memory: Infinite е заложена в разтегнат, футуристичен метрополис през 2036 г. Странно явление, за което учените не могат да намерят обяснение, се е появило в небето по целия свят“, се чете ред от описанието на играта. „Организацията за научни изследвания на свръхестествената наука (SRO) изпрати агенти в различни региони, за да проучат това явление. Скоро се открива, че тези странни събития са свързани с архаична мистерия – досега неизвестна история на два свята, за да излезе наяве … “

Дата на издаване за Xbox Series X: TBA


Call of the Sea

Приключенска пъзел игра от първо лице от разработчика Raw Fury, Call of the Sea е поставена през 30-те години. Следва жена на име Нора, която търси изгубения си съпруг. „Търсенето се извършва на странен, но красив остров в Южния Тихи океан, изпълнен с тайни, които чакат да се открият. Това е отвъдноземна приказка за мистерия, приключения и самооткриване“, гласи ред от описанието му.

Call of the Sea няма дата на излизане, но ще бъде пусната за Xbox One и Xbox Series X.


Chorus

За да не се бърка със едноименната игра на Дейвид Гайдер, Chorus е „потапящо еднолично преживяване, което разказва зряла и мрачна приказка за изкуплението“. Играете като ас пилот Нара в игра, която е описана като „истинска еволюция на космическия боен стрелец“.

Дата на издаване за Xbox Series X: през 2021


Dirt 5

Следващото влизане в състезателните серии за офроуд Dirt 5 обещава да бъде „по-смел от всякога“. На този етап се знае много малко, но разработчикът Codemasters обещава да предостави „нови функции“ и „нови иновации“, където всяко състезание е уникално. Гласови актьори на ветерани Troy Baker и Nolan North допринасят за кариерния режим на играта.

Дата на издаване за Xbox Series X: Октомври 2020


Scarlet Nexus

Следващата игра от Bandai Namco, Scarlet Nexus ви поставя в ролята на Юито Сумераги, който има сила на психо-кинезис. Играта е поставена във футуристичния град Ню Химука.

Дата на издаване за Xbox Series X: През обявения „прозорец“ на Xbox Series X – Октомври – Декември


Scorn

Описан като „атмосферна приключенска игра от първо лице“, Scorn.

Дата на издаване за Xbox Series X: През обявения „прозорец“ на Xbox Series X – Октомври – Декември


Second Extinction

Co-op shooter на трето лице от разработчика Systemic Reaction, Second Extinction има играчи, които се борят да свалят всички видове мутирали динозаври, които сега управляват света. Играете като оцелял, който използва различни оръжия, способности и умения, за да свали могъщите зверове.

Дата на издаване за Xbox Series X: През обявения „прозорец“ на Xbox Series X – Октомври – Декември


The Ascent

The Ascent вкарва играчите в един свят в момента след краха на мега корпорация, която притежаваше всички и всичко. „Настъпва объркване и хаос, сигурност и ред са в безпорядък и без защита всеки е оставен да се грижи за себе си. Спрете бандите и враждебните корпорации да превземат и открият какво наистина се е случило в този взривен научнофантастичен стрелец“, пише в ред от описанието на играта.

Дата на издаване за Xbox Series X: През обявения „прозорец“ на Xbox Series X – Октомври – Декември


The Medium

„Психологическа игра на ужасите от следващия ген“, The Medium е следващата игра от разработчиците на Blair Witch, Layers of Fear и Observer. Играта ви вкарва в страшните обувки на медиум, който съществува на две равнини на съществуване – реалния и духовния свят. „Преследван от визия за убийство на дете, пътувате до изоставен хотелски курорт, който преди много години се превърна в етап на немислима трагедия“, се чете ред от описанието на играта. Музиката е композирана с помощта на Акира Ямаока, който е известен с работата си по франчайза на Silent Hill.

Дата на издаване за Xbox Series X: През обявения „прозорец“ на Xbox Series X – Октомври – Декември


Vampire: The Masquerade: Bloodlines 2

Продължението на The Vampire: The Masquerade Bloodlines ще ви отведе до Сиатъл, прекрасен град, който се превръща от вампири. „В това продължение на култовата класика вашите избори, сюжети и схеми ще променят баланса на силите“, каза Парадокс за своето продължение.

Дата на издаване за Xbox Series X: През обявения „прозорец“ на Xbox Series X – Октомври – Декември


Yakuza: Like a Dragon

Като дракон е ново вписване в дългогодишната поредица Yakuza за организираната престъпност в Япония. Стартово заглавие за Xbox Series X, Like a Dragon прави голяма промяна за серията с базираната на RPG битка. Играта беше пусната в Япония по-рано тази година, но това е първият път, когато идва на запад.

Дата на издаване за Xbox Series X: През обявения „прозорец“ на Xbox Series X – Октомври – Декември


Непотвърдени, но очаквани игри Xbox Series X

Call of Duty: Modern Warfare / Warzone

Неотдавна Тейлър Куросаки на Infinity Ward заяви, че Activision планира да стартира Call of Duty: Warzone, играта на бойните рояли, за следващото поколение конзоли. Имайки предвид, че е свързана директно с Modern Warfare, изглежда, че тази игра също ще бъде подкрепена. Като се има предвид силната скорост, която Warzone се радва в момента, има смисъл Activision да изглежда да използва силата на Xbox Series X, за да поддържа „влака“ да работи, така да се каже.

Дата на издаване за Xbox Series X: TBA


Call of Duty 2020

Новата игра на Call of Duty от 2020 г. се носи като Black Ops отстъпка от разработчика Treyarch с подкрепата на Sledgehammer Games и Raven Software. Казва се, че играта е поставена по време на ерата на Студената война / Виетнам, въпреки че Activision все още официално не е обявил всички специфики за играта. Исторически издателят обявява нови игри на Call of Duty през май, но остава да видим дали отмяната на E3 и по-широката глобална пандемия е довела Activision да промени плановете си. Тук също си струва да се отбележи, че наскоро Тейлър Куросаки на Infinity Ward заяви, че Activision ще продължи да поддържа безплатната игра на боен роял игра Warzone, дори когато излизат нови заглавия на Call of Duty.

Дата на издаване за Xbox Series X: TBA


Battlefield 6

Шведският разработчик DICE завършва ангажиментите си към Star Wars: Battlefront II и Battlefield V и преминава към следващата подходяща игра Battlefield. Battlefield 6, или каквото и да се нарече, е планирано да пристигне през 2021 г. Най-новите игри, Battlefield V и Battlefield 1, се проведоха съответно през Втората и Първата световна война, но все още няма дума за това периодът на новата вноска. Франчайзингът не се е върнал към модерна обстановка на война, тъй като плавно е получил завъртане на Battlefield Hardline през 2015 година.

Дата на издаване за Xbox Series X: TBA 2021


Starfield

Разработчикът на Fallout and Elder Scrolls Bethesda Game Studios има два основни проекта в работата, включително научнофантастична игра, наречена Starfield. Първият нов IP от Bethesda от 25 години насам, Starfield е RPG за един играч, който е насочен към платформите от ново поколение, въпреки че Bethesda все още не е направила официални съобщения за системите. Не сме виждали нищо от играта, освен тийзър, така че е твърде рано да се каже много за играта.

Дата на издаване за Xbox Series X: TBA


The Elder Scrolls VI

В допълнение към Starfield, Bethesda Game Studios разработва нова игра в своята популярна фентъзи поредица Elder Scrolls. Открит трейлър, публикуван по време на E3 2018, потвърди, че Bethesda е започнала работа по заглавието, но изглежда, че все още са много ранни дни за проекта. Bethesda ще се върне към един от най-известните франчайзи с нови конзоли скоро. В крайна сметка The Elder Scrolls V е продал огромни 30 милиона копия – в почти всяка платформа под слънцето, което я прави една от най-успешните видеоигри в историята. Подобно на Starfield, Bethesda не е казала дали The Elder Scrolls VI ще стигне до конзоли от ново поколение, но това изглежда като сигурно нещо.

Дата на издаване за Xbox Series X: TBA (но потвърдено, че е след Starfield)


Fortnite

Част от привлекателността на Fortnite е, че всяко модерно устройство, което може да притежавате, може да играе играта. Като такъв се очаква Epic да внесе играта в Xbox Series X. Просто има смисъл. Пускането на по-мощен хардуер би трябвало да е от полза за играта, която поставя 100 играчи на една гигантска карта наведнъж.

Дата на издаване за Xbox Series X: TBD


Warframe

Изключително популярният безплатен шутър Warframe, който първоначално беше пуснат през 2013 г., идва към конзолите от ново поколение. Издателя Leyou обяви версията за следващия ген по време на събитие, където заяви, че привеждането на заглавието в нови системи трябва да помогне на играта да нарасне още по-голяма.

Дата на издаване за Xbox Series X: TBA