Всички PlayStation 5 игри потвърдени (и очаквани) досега

Конзолата от следващо поколение на Sony стартира тази година, ето всички игри, които можете да играете.

Вълнуващо е всеки път, когато се появи ново поколение конзоли и този път не е по-различно. 2020 бележи излизането както на PlayStation 5, така и на Xbox Series X, а конзолите пристигат в интересно време с глобалната пандемия COVID-19, влияеща върху някои планове за издаване. Засега поне Sony и Microsoft остават ангажирани да пуснат новите си системи тази година.

PS5 на Sony разполага с нова вълнуваща нова технология, включително SSD, който драстично подобрява времето за зареждане, сред останалите елементи, които обещават да подобрят верността на игрите. Има и нов контролер DualSense, който използва бърза обратна връзка, за да ви помогне да се свържете с игри на по-дълбоко ниво. Всичко е много вълнуващо.

В тази публикация закръгляме всички потвърдени PlayStation 5 игри, а също така обозначаваме заглавията, които според нас или се предполага, че ще бъдат пуснати в системата от следващо поколение. Този списък обхваща новите игри, които ще бъдат пуснати в PlayStation 5. Конзолата автоматично ще играе на „огромното мнозинство“ PS4 игрите, които вече може да притежавате, тъй като е обратно съвместима с тази конзола.

Ще видите, че този списък съдържа по-малко заглавия от нашия кръг от игри Xbox Series X и това се дължи отчасти на това как Microsoft проведе специално събитие, където обяви дълъг списък от Xbox Series X игри. Sony все още не е провела подходящо PS5 събитие, но слуховете се случват през юни.

Можете да проверите всички потвърдени и предполагаеми PS5 заглавия по-долу. Ще продължим да добавяме нови публикации в дните, седмиците и месеците напред, когато се обявят нови и повече заглавия.


PlayStation 5 Потвърдени игри

Assassin’s Creed Valhalla

Следващата голяма игра на Ubisoft Assassin’s Creed ни връща в ерата на викингите. Assassin’s Creed Valhalla трябва да излезе като заглавие за PS5. Играете като Eivor – мъж или жена – и пътуванията ви ще ви пренесат в най-различни места и пейзажи. Двойното владеене продължава с Creed Valhalla на Assassin’s, което ви позволява да разкъсате враговете си с новооткрито свирепост с брадви и дори щитове, ако желаете.

Дата на издаване за PS5: При стартиране на PS5.


Dirt 5

Следващото влизане в състезателните серии за офроуд Dirt 5 обещава да бъде „по-смел от всякога“. На този етап се знае много малко, но разработчикът Codemasters обещава да предостави „нови функции“ и „нови иновации“, където всяко състезание е уникално. Гласови актьори на ветерани Troy Baker и Nolan North допринасят за кариерния режим на играта.

Дата на издаване: TBA


Godfall

Counterplay Games работи с Borderlands studio Gearbox, за да пусне фентъзи екшън-RPG, наречен Godfall, ексклузивна за PlayStation 5. Описана като „looter-slasher“, играта се фокусира върху бойни врагове и събиране на плячката. Той има поддръжка за един играч и co-op, където можете да се присъедините към групи до трима играчи, за да се справите с по-опасните предизвикателства.

Дата на издаване на PS5: TBA


The Lord of the Rings: Gollum

Daedalic Entertainment, студио, известно със своите приключенски игри с точки и щракване, разработва изцяло нова игра „Властелинът на пръстените“, която е фокусирана върху невероятния герой: Gollum. В The Lord of the Rings: Gollum играете като Gollum в история, разказана от гледна точка на създанието. За първи път в цялата марка „Властелинът на пръстените“ – филми, телевизионни предавания, книги и др. – се разказва история от негова гледна точка, която е интригуваща да се мисли. За тази игра се знае много малко, но първите изображения – които изтекоха наскоро – показват нов стил на изкуство за Gollum и многобройни среди. Gollum често се пренебрегва в Средната земя, така че е вълнуващо да го видите най-накрая да получи своя собствена игра.

Дата на издаване за PS5: 2021


Ultimate Fishing Simulator 2

Дата на издаване за PS5: 2021

Играта, която всички чакаха, Ultimate Fishing Simulator 2, ще излезе на PlayStation 5 през 2021 г. Продължението, което е разработено от полското студио MasterCode, обещава редица подобрения спрямо оригинала като по-добра графика, камера от трето лице , и „динамичен AI с вода и риба“.


Outriders

Gears of War: Judgment и Bulletstorm разработчикът People Can Fly си партнира с Square Enix за нова игра, наречена Outriders. Новата игра е прикриващ стрелец, който също стимулира излизането зад високите стени и разрушаването на враговете ви с редица готини способности.

Дата на излизане на PS5 за PS5: Holiday 2021


Quantum Error

Игра „Космически ужас“, Quantum Error е втората игра от TeamKill, след дебютното им заглавие Kings of Lorn: The Fall of Ebris, която бе публикувана през 2018 г. Много малко се знае за Quantum Horror, но кратък тийзър трейлър показа някои приятно изглеждащи визуализации и геймплей, които някои правят забележки, изглежда, че Doom среща Dead Space.

Дата на издаване за PS5: TBA


Scarlet Nexus

Следващата игра от Bandai Namco, Scarlet Nexus ви поставя в ролята на Юито Сумераги, който има сила на психо-кинезис. Играта е поставена във футуристичния град Ню Химука.

Дата на издаване за PS5: TBA


Vampire: The Masquerade: Bloodlines 2

Продължението на The Vampire: The Masquerade Bloodlines ще ви отведе до Сиатъл, прекрасен град, който се превръща от вампири. „В това продължение на култовата класика вашите избори, сюжети и схеми ще променят баланса на силите“, каза Парадокс за своето продължение.

Дата на издаване: TBA


Watch Dogs: Legion

Продължението на Watch Dogs на Ubisoft, Legion, от Ubisoft Toronto и утвърдения режисьор Клинт Хокинг, е поредното заглавие на Ubisoft, потвърдено за PS5. Първоначално беше планирано да пристигне през март 2020 г. за конзолите от настоящото поколение, но Ubisoft натисна играта, за да даде на разработчиците повече време да „гарантират, че техните… иновации са перфектно внедрени, така че да осигурят оптимално преживяване за играчите“. Съпоставяйки се със забавянето, Ubisoft също потвърди, че Legion ще бъде пуснат на конзоли от следващо поколение. Вълнуващо е да се замислите какво би могло да предостави PS5 за Legion, тъй като се казва, че играта ви позволява да контролирате всички NPC, които виждате в света.

Дата на издаване за PS5: FY 2020-21 на Ubisoft, който е април 2020 г. – 31 март 2021 г.


Rainbow Six Siege

Франчайзингът Rainbow Six на Ubisoft удари високата точка с Rainbow Six Siege, който е обожаван от феновете и има много милиони играчи днес, близо пет години след първоначалното му пускане през 2015 г. Тогава е добра новина, че Ubisoft потвърди, че екипът базиран тактически стрелец също ще се поддържа на PS5. Не само това, но Ubisoft вече се ангажира да използва мултиплейър за много поколения, което трябва да помогне на играчите на новите конзоли да намерят хора, срещу които да играят. Siege ще бъде стартово заглавие за PS5.

Дата на издаване за PS5: При стартиране на PS5.


Rainbow Six Quarantine

Не само Rainbow Six Siege ще бъде наличен в PS5. Ubisoft извежда чисто новата си игра Rainbow Six, Quarantine, на следващата вълна от конзоли. На този етап се знае много малко за играта, но нейното име и описание може да повдигне вежди в светлината на последните събития в света. В официалното описание на играта се казва: „Операторите на Rainbow ще се изправят срещу изцяло нова порода мутирал извънземен паразит, заразяващ хората и техните околности.“

Дата на издаване за PS5: FY 2020-21 на Ubisoft, който е април 2020 г. – 31 март 2021 г.


Astro’s Playroom

Дата на издаване за PS5: При стартиране на PS5.


Demon’s Souls Remake

Дата на издаване: TBA


Ghostwire: Tokyo

 

Дата на издаване: TBA


Gran Turismo 7

Дата на издаване: TBA


Horizon Forbidden West

Дата на издаване: TBA


Kena: Bridge Of Spirits

Дата на издаване: TBA


Destruction Allstars

Дата на издаване: TBA


Destiny 2

Дата на издаване: TBA


Goodbye Volcano High

Дата на издаване: TBA 2021


Grand Theft Auto Online & Grand Theft Auto V

Дата на издаване: TBA 2021


Hitman III

Дата на издаване: Януари 2021


Jett: The Far Shore

Дата на издаване: Коледните празници 2020


Little Devil Inside

Дата на издаване: TBA


NBA 2K21

Дата на издаване: TBA


Oddworld: Soulstorm

Дата на издаване: TBA 2020


Pragmata

Дата на издаване: TBA 2020


Project Athia

Дата на издаване: TBA


Ratchet & Clank: Rift Apart

Дата на издаване: TBA


Resident Evil: Village

Дата на издаване: TBA 2021


Returnal

Дата на издаване: TBA


Sackboy: A Big Adventure

Дата на издаване: TBA


Solar Ash

От създателите на Hyper Light Drift, Solar Ash беше обявен за PS5. Враждебният свят изглежда отхвърля главния герой и има споменавания за „празнота“ преди демонстрацията да се премине към геймплея. Пристига през 2021 година.

Дата на издаване: TBA 2021


Spider-Man: Miles Morales

Дата на издаване: Коледните празници на 2020


Stray

Дата на издаване: TBA 2021


Fortnite

Част от привлекателността на Fortnite е, че всяко модерно устройство, което може да притежавате, може да играе играта. Като такъв се очаква Epic да внесе играта в Xbox Series X. Просто има смисъл. Пускането на по-мощен хардуер би трябвало да е от полза за играта, която поставя 100 играчи на една гигантска карта наведнъж.

Дата на издаване за Xbox Series X: TBD
Дата на издаване за PS5: При стартиране на PS5.


Warframe

Изключително популярният безплатен шутър Warframe, който първоначално беше пуснат през 2013 г., идва към конзолите от ново поколение. Издателя Leyou обяви версията за следващия ген по време на събитие, където заяви, че привеждането на заглавието в нови системи трябва да помогне на играта да нарасне още по-голяма.

Дата на издаване за Xbox Series X: TBA


The Elder Scrolls VI

В допълнение към Starfield, Bethesda Game Studios разработва нова игра в своята популярна фентъзи поредица Elder Scrolls. Открит трейлър, публикуван по време на E3 2018, потвърди, че Bethesda е започнала работа по заглавието, но изглежда, че все още са много ранни дни за проекта. Bethesda ще се върне към един от най-известните франчайзи с нови конзоли скоро. В крайна сметка The Elder Scrolls V е продал огромни 30 милиона копия – в почти всяка платформа под слънцето, което я прави една от най-успешните видеоигри в историята. Подобно на Starfield, Bethesda не е казала дали The Elder Scrolls VI ще стигне до конзоли от ново поколение, но това изглежда като сигурно нещо.

Дата на издаване за PS5: TBA (но потвърдено, че е след новата игра на Bethesda Game Studios, Starfield)


Battlefield 6

Шведският разработчик DICE завършва ангажиментите си към Star Wars: Battlefront II и Battlefield V и преминава към следващата подходяща игра Battlefield. Battlefield 6, или каквото и да се нарече, е планирано да пристигне през 2021 г. Най-новите игри, Battlefield V и Battlefield 1, се проведоха съответно през Втората и Първата световна война, но все още няма дума за това периодът на новата вноска. Франчайзингът не се е върнал към модерна обстановка на война, тъй като плавно е получил завъртане на Battlefield Hardline през 2015 година.

Дата на издаване за PS5: TBA 2021


Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 стартира през септември за конзоли и компютър от последно поколение преди пускането на PS5 CD Projekt Red все още официално не е потвърдил PS5 издание на играта извън подкрепата за съвместимост с обратна връзка, но студиото силно намекна, че това ще се случи. Cyberpunk 2077 отдавна идва и след няколко забавяния, най-накрая е почти тук.

Дата на издаване за PS5: TBA


Call of Duty: Modern Warfare/Warzone

Неотдавна Тейлър Куросаки заяви, че Activision планира да стартира Call of Duty: Warzone, играта на боен роял, на следващото поколение конзоли. Имайки предвид, че е свързана директно с Modern Warfare, изглежда, че тази игра също ще бъде подкрепена.

Дата на издаване за PS5: TBA


Call of Duty 2020

Новата игра на Call of Duty от 2020 г. се носи като Black Ops отстъпка от разработчика Treyarch с подкрепата на Sledgehammer Games и Raven Software. Казва се, че играта е поставена по време на ерата на Студената война / Виетнам, въпреки че Activision все още официално не е обявил всички специфики за играта. Исторически издателят обявява нови игри на Call of Duty през май, но остава да видим дали отмяната на E3 и по-широката глобална пандемия е довела Activision да промени плановете си. Тук също си струва да се отбележи, че наскоро Тейлър Куросаки на Infinity Ward заяви, че Activision ще продължи да поддържа безплатната игра на боен роял игра Warzone, дори когато излизат нови заглавия на Call of Duty.

Дата на издаване: TBA