Epic отлага Fortnite World Cup 2020

COVID-19 сваля поредното голямо събитие.

Epic Games официално отложиха таз годишното събитие Fortnite World Cup 2020. Основната причина за това е COVID-19 пандемията и затрудненията с организирането на такива събития (имайки предвид, че всички служители на Epic Games работят от вкъщи)

Epic обявиха решението от официалния си акаунт в Twitter – Fortnite Competitive .

 

„До края на 2020 г. всички състезания на Fortnite ще се провеждат онлайн“, пише Epic. „Поради ограничения при междурегионалните онлайн съперничества, тазгодишното Световно първенство няма да се състои.“

Епик добави, че компанията не е сигурна кога връщането към големи събития ще бъде възможно, но се надяват да бъде домакин на състезание на Световната купа в Fortnite за 2021 година.

Световната купа на Fortnite през 2019 г. беше с общ награден фонд от 40 милиона долара за топ състезатели, включително награда от 3 милиона долара за шампион на солов турнир, 16-годишния Bugha от Пенсилвания. Събитието през 2019 г. привлече около 2 милиона зрители едновременно, според Variety.

Epic също така заяви, че Fortnite Champion Series (FNCS), която обикновено се провежда онлайн, ще се върне за всеки сезон през 2020 г. Ще се върнат и Cash Cup, които са по-малки състезателни срещи с парични награди за най-добрите изпълнители. Епик добави, че те ще продължат да работят със събития на трети страни, които се хостват онлайн.

Първото състезание започна на 2 май в 13:00 ET по каналите на Fortnite Twitch и YouTube.