Epic Games Store Down; GTA 5 потвърдена като безплатна игра тази седмица

Grand Theft Auto 5 е свободнa за изтегляне в момента от Epic Games Store – при условие, че можете да накарате сайта да се зареди.

Актуализация : В Epic Games Store има проблеми със зареждането в момента, може би поради голям брой хора, които се отправят към сайта, за да поискат днешната безплатна игра. Epic потвърди в туитър , че има голям трафик и бавно зареждане и че екипът "активно работи за мащабиране". Магазинът също току-що стартира огромен мега разпродажба, за да съвпадне с този безплатен ден.
Следващата безплатна игра на Epic Games Store е голяма: Epic потвърди Grand Theft Auto V е следващата безплатна игра, достъпна за заявяване и запазване. GTA V вече е безплатена до 11 юни , така че разполагате с близо месец, за да заредите играта безплатно. 

За да заявите всякакви безплатни игри в Epic, всичко, от което се нуждаете, е безплатен акаунт в Epic Games Store, към който да добавите играта. След като добавите играта в количката си и я „закупите“ за нула долара, тя ще бъде в библиотеката ви завинаги, готова за изтегляне в свободното време. Grand Theft Auto V е само най-новата в дълъг списък от безплатни игри, които Epic издава след стартирането на програмата през декември 2018 г., като предишните раздавания включват и други признати заглавия като What Remains of Edith Finch , The Witness , Batman: Arkham Collection , Celeste , и още. Grand Theft Auto V спечели "превъзходни" 9/10 в ревюто на GTA V на GameSpot , което е актуализирано за версиите за PC, PS4 и Xbox One. Критикът Марк Уолтън похвали зашеметяващата си визуализация, отличния режим на първо лице и фантастичното писане и гласово актьорско майсторство.
"Фактът, че изобщо мисля за това във видеоигра, която е толкова популярна и, както е, мейнстрийм като GTA V, е свидетелство за нейното качество", написа той.

"Повече от година по-късно GTA V остава една от най-последователно забавните видео игри, които съм играл, дори и без зрелищните нови визуализации, режим на първо лице и много други."