Sony отложи PS5 събитието, което беше планувано за 4 юни

Sony реши да отложи планирано събитие за разкриване на PlayStation 5, насрочено за 4 юни, заявявайки, че иска да даде време да се „отстъпи и да позволи да се чуят по-важни гласове“.

Актуализация: Sony отложи планираното събитие за PlayStation 5 за неопределено време. Въпреки че не е посочил продължаващите протести на Black Lives Matter като причина, това предполага, че забавянето е „да се отдръпнем и да позволим да се чуят по-важни гласове“. Следват изявления на Sony и PlayStation , сред тези на много други компании, в отговор на протестите. Следва оригиналната история.

 


Sony обяви планове да бъде домакин на събитие, фокусирано върху PlayStation 5 на 4 юни в 13:00 PT / 16 PM ET. Представянето на PlayStation 5 ще продължи малко повече от час и ще покаже нови PS5 игри, информация за системата и първи реален геймплей от следващо поколение конзола на Sony.

В публикация в блога на PlayStation Райън сподели: „Игрите, идващи към PS5, представляват най-доброто в индустрията от иновативни студия, които обхващат целия свят. Работа за разработване на игри, които ще покажат потенциала на хардуера.“ Той също така допълни, че събитието от 4 юни е само част от „поредица от актуализации на PS5“, въпреки че не е ясно дали бъдещите актуализации също ще се появят под формата на потоци като тази.